Eén overheidsportaal voor alle gezondheidsgegevens

Eén overheidsportaal voor alle gezondheidsgegevens

Toegevoegd op 16 mei 2018

Mijngezondheid, een nieuw portaal voor gezondheidsgegevens, werd op 8 mei gelanceerd. Het biedt burgers een overzicht van gezondheidsgegevens die gedeeld worden tussen zorgverleners. Door deze informatie beter toegankelijk te maken wil minister van Volksgezondheid Maggie De Block mensen helpen om hun gezondheid mee in eigen handen te nemen.

Verschillende platformen stellen momenteel al gegevens digitaal ter beschikking van de patiënt. Veel mensen zijn echter niet op de hoogte van deze mogelijkheid of ze vinden de weg niet naar het juiste platform. Daar wil minister De Block verandering in brengen met een federaal online gezondheidsportaal.

Vanuit Mijngezondheid zal de burger kunnen doorklikken naar alle platformen die gezondheidsgegevens over hem of haar aanbieden. Je zal je enkel nog maar op het gezondheidsportaal moeten aanmelden in plaats van op verschillende platformen. Aanmelden kan bijvoorbeeld via de eID of via de app itsme®.

Zorg in eigen handen nemen

Het Vlaams Patiëntenplatform is zeer blij met de lancering van het gezondheidsportaal. Ze ijveren al lang voor online inzage in het persoonlijk gezondheidsdossier. Als je als patiënt je zorg in eigen handen wil nemen, moet je over alle informatie over je gezondheidstoestand beschikken. Daarom is het belangrijk dat je zelf toegang hebt tot al je gezondheidsgegevens.

Nog werk aan de winkel

Momenteel kan de burger vanuit Mijngezondheid nog maar doorklikken naar een aantal gezondheidsgegevens, onder andere de samenvatting van het dossier bij de huisarts en gegevens uit de ziekenhuizen. Dat aanbod wordt de komende maanden stelselmatig uitgebreid.

Niet elke burger krijgt vandaag hetzelfde type gegevens te zien via Mijngezondheid. Zo zijn nog niet alle externe platformen klaar om zich te linken met Mijngezondheid. Bovendien houden nog niet alle zorgverleners digitaal gegevens bij over hun patiënten. Daarnaast moet de patiënt zijn of haar toestemming hebben gegeven voor de elektronische uitwisseling van die gegevens.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste gebeurtenissen en het laatste nieuws.

Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld

Spina Bifida op Facebook

Spina Bifida & Hydrocephalus

Contact Info