F*ck de zijlijn!

F*ck de zijlijn!

Toegevoegd op 07 oktober 2018

Zondag 14 oktober trekken we met z'n allen naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen.  Aangezien we vanuit VSH vzw vooral beleidsdomeinen op Vlaams, federaal en Europees niveau trachten te beïnvloeden lijken deze verkiezingen voor onze vereniging misschien niet meteen het bespreken waard.

Maar zoals Kristof Calvo ooit een boek 'F*ck de zijlijn' titelde zo dachten ook heel wat van onze leden niet aan kant machteloos toe te kijken en zelf het heft in handen te nemen om een politiek mandaat na te streven.  

7 onder hen legden we volgde vragen voor.

 

  Valérie Wulleman Steve Valcke Jonathan Peeters Mario Sel Jenny Desaegher An Van den Berghe Eddy Schelfhout

In welke gemeente sta je op de kieslijst?

 

 

 Sint-Pieters-Leeuw Merelbeke  Opwijk  Heist-op-den-Berg Nieuwpoort  Zele Keerbergen

Voor welke partij kom je op?

 

 

 N-VA CD&V Groen Pro Heist Pro Nieuwpoort CD&V N-VA

Uw hoeveelste verkiezingsdeelname is dit?

 

 

 1ste 1ste 1ste 2de 2de  4de  1ste

Heb je nu reeds een politiek mandaat?

 Nee Nee Nee Lid Gemeentelijke Adviesraad Personen met een Handicap.  Bij aanvang van deze beleidsperiode gezeteld in de Gemeentelijke Raad voor Sport en het Autonoom Gemeentebedrijf Heist-op-den-Berg

Gemeentelijke Adviesraad Personen met een Handicap.

Provinciaal voorzitter VFG.

Voorzitter VFG Nieuwpoort

Nee.  Na mijn eerste deelname in 2000 wel 6 jaar in de OCMW-raad gezeteld.  Nee

Wat is uw motivatie om aan politiek te doen?

 

 

 

 

 

 

De mobiliteit van personen met een handicap verbeteren Merelbeke toegankelijker maken, mobiliteit voor personen met een beperking verbeteren en misbruik van parkeerkaarten  voor mindervalide aanpakken. Een gemeente waarin iedereen zich goed voelt en een toegangkelijke gemeente voor iedereen

Streven naar een toegankelijke dorpskern die vlot bereikbaar is vanuit de deelkernen.

Verkeersveiligheid van de zwakke weggebruiker verbeteren.

Mijn ervaringen delen binnen verschillende bestuursraden en -organen. Beleidsmakers en maatschappij bewust maken van de obstakels die personen met een beperking dagelijks tegenkomen.  

Tijdens deze lokale verkiezingen wil ik vooral proberen mee het verschil te maken door aan te tonen dat een toegankelijke gemeente niet enkel goed is voor de inwoners met een beperking, maar iedere inwoner ten goede komt.   

Wat is het verhoopte persoonlijk resultaat?

 

 

 

 

 

 

 

 

Gemeenteraadslid worden.                        Ik ambieer niet meteen een politiek mandaat maar hoop dat we met CD&V in de meerderheid kunnen blijven, zodat ik zo verder mijn motivatie kan omzetten in aanpassingen aan het beleid Hoop dat de partij een 1ste zetel kan binnenhalen in Opwijk. Met een sociaal progressieve coalitie mijn stempel kunnen drukken op het beleid. Vanop een voorlaatste plaats hoop ik onze partij opnieuw naar een plaatsje in de meerderheid te kunnen 'duwen'. Vanop een 23ste plaats op de lijst neem ik graag een steunende rol op. Ik zou zeer tevreden zijn mocht de partij het beleid kunnen verderzetten en ik mag aanvullen als gemeenteraadslid.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste gebeurtenissen en het laatste nieuws.

Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld

Spina Bifida op Facebook

Spina Bifida & Hydrocephalus

Contact Info