Europees toegankelijkheidspact

Europees toegankelijkheidspact

Toegevoegd op 14 februari 2017

Je hebt misschien reeds gehoord over het 'Europees Toegankelijkheidspact', waarover momenteel wordt gediscussieerd in het Europees Parlement. Het komt erop neer dat de EU momenteel een wet aan het ontwerpen is om de toegankelijkheid van goederen en diensten voor gebruikers met een beperking te verbeteren. De amendementen die voor deze wet geschreven worden maken ons echter zorgen, aangezien ze transport en gebouwen uit dit wetsvoorstel willen schrappen. Als dit gebeurt zal... het wetsvoorstel geen echte waarden meer hebben voor personen met een beperking.

Daarom willen Europese NGO's, geleid door het 'European Disability Forum (EDF), op maandag 6 maart een protest organiseren in Brussel aan het Europees Parlement. Daarna zullen deelnemers aan deze betoging de kans krijgen om een debat over het pact te volgen in het Europees Parlement.

Hierbij bezorg ik jullie ook graag een pamflet als uitnodiging voor deze demonstratie. Hopelijk zijn we met velen en kunnen we onze stem laten horen.

Vanuit onze vereniging hebben we alvast enkele parlementsleden aangeschreven om hen te wijzen op de problematiek en hebben we hen daarbij ook enkele voorstellen tot wetswijziging overgemaakt.

Kan je er op 6 maart bij zijn, laat ons dit dan tijdig weten zodat we kunnen afspreken waar we elkaar zien aan het parlement.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste gebeurtenissen en het laatste nieuws.

Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld

Spina Bifida op Facebook

Spina Bifida & Hydrocephalus

Contact Info