Samen op pad met OV-buddy's

Samen op pad met OV-buddy's

Toegevoegd op 17 februari 2017

Buddy's om personen met een beperking bij te staan om de tram te nemen, een initiatief dat anno 2017 eigenlijk overbodig zou moeten zijn.  De realiteit toont echter nog steeds de noodzaak.  Zolang niet alle haltes, alle trein- tram en busstellen en alle faciliteiten om de halte te bereiken 100% toegankelijk zijn, kunnen we niet anders dan het initiatief van OV-buddy's toejuichen.  Zolang het inschakelen van zo'n begeleider de verdere stappen naar een volledig toegankelijk openbaar vervoersnetwerk niet zal vertragen steunt onze vzw dit ten volle.  Bij deze blijven we ons dan ook verder inzetten om te wegen op het beleid rond de toegankelijkheid.

Wat houdt het project van OV-buddy's in?

OV-buddy’s zijn vrijwilligers die personen met een beperking helpen bij het nemen van het openbaar vervoer. Ze werken van deur tot deur: de persoon wordt opgehaald op een afgesproken locatie en geholpen bij het nemen van bus of tram naar de gewenste bestemming.
Het kan hierbij gaan om blijvende ondersteuning (meegaan op bus/tram en helpen waar nodig), maar soms willen gebruikers ook graag een specif...iek traject (bv. thuis – school of vrijetijdsbesteding) aanleren, met de bedoeling om dit dan na enkele keren zelfstandig te kunnen afleggen.

Op 1 maart 2017 ging het van start in de regio Gent (Groot-Gent, Evergem, Lochristi, Destelbergen, Sint-Martens-Latem, De Pinte, Merelbeke, Melle en Lovendegem).

Alle info vind je op:
http://www.treintrambus.be/w…/ov-buddies/2091-ov-buddys.html

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste gebeurtenissen en het laatste nieuws.

Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld

Spina Bifida op Facebook

Spina Bifida & Hydrocephalus

Contact Info